Н а ш и я т е к и п

Изба „Ловико Сухиндол” произвежда между 2 и 4млн. литра вино годишно. С този си обем се нарежда в топ 10 на избите в България. Произвеждаме бели, червени, и розе вина. Нашите основни пазари са България, Чехия, Полша, Германия, Русия, Япония,Нидерландия и Нигерия. Всичко това успяваме да произведем, чрез нашия прекрасен и изключително опитен екип от специалисти от гроздето до бутилката!

ekip-1
Енолог

и н ж . С т а н и м и р С т о я н о в

 

Роден 1981г. Енолог от 2003г. в „Ловико”, завършил в „Университета по хранителни технологии” специалност „Вино”.  Има богат международен опит започващ още през гроздоберната кампания през 2006г. в Австралия, работил за „Angove Family Winemakers” SA. През следващите години е работил и консултирал в Турция, Македония и Румъния. В момента е председател и на „Съюза на енолозите на България”. Участва редовно в международни дегустационни форуми, като „Concours Mondial de Bruxelles” и други.

Енолог

и н ж . Д и а н Л е ф т е р о в

роден 1992г. Енолог от 2016г. в „Ловико”, завършил магистър по „Вино” в „Университет по хранителни технологии” гр. Пловдив, както и „Международен бизнес” във Велико Търново. Има три  гроздоберни кампании на работни специализации в Австралия през 2017г., 2018г., 2019г. в престижната световноизвестна изба за червени вина-  “Wynns Coonawarra Estate” SA.
ekip-2
Smiling vintner examining grapes in vineyard
Колектив

A g a t h a R o s s i

I’ve always been a wine drinker, but I’d never thought that I’ll ever be a wine maker. It all started with helping Bruno harvest the winery’s first vintage. I immediately fell in love with the process and decided to start working here full time. Never looked back ever since!

My knowledge of wine began in a small
Italian restaurant. The all-Italian staff painted a vivid
picture of what wine meant to them: family, memories, and traditions.

Viticulture Manager

E l l a C a m p o

Growing grapes didn’t start as a passion for me; at first, it was just a job. But the more I did it and the more I learned, the more I became personally invested in the land and the vines. I found my calling being outdoors.

Rotating seasonal jobs took me as far north as Alaska, where I guided outdoor adventure trips and fished for salmon, and to the Southern Hemisphere where I worked in vineyards.
I made vineyard management my career and I’ve never considered anything else.